Workshop gemeenten, onderwijs, jeugdhulp (2019)

Op basis van mijn promotieonderzoek ontwikkelde ik een tweedaagse workshop voor gemeenten, onderwijs en jeugdhulp aanbieders die echt verder willen komen in hun samenwerking. Er wordt gebouwd aan het gezamenlijk vertrouwen en aan gezamenlijke arrangementen. 

Onderzoek Doorzettingsmacht (2018)

In opdracht van Significant leverde ik een bijdrage aan het onderzoek naar Doorzettingsmacht Jeugdhulp bij Nederlandse Gemeenten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van VWS, OC&W en de VNG.

Verandering Begeleiden (2018)

Voor het boek Verandering Begeleiden; Een agogische basis voor sociaal werkers schreef ik hoofdstuk 4 Onderwijs en Zorg: Samenwerken voor de jeugd. 
(Pagina 79-100).

E-zine Samen in beweging (2018)

Van de Tweedaagse 'Samen in beweging: werken aan een inclusieve samenleving  vanuit het hart' is dit mooie E-magazine gemaakt. In dit magazine lees je het verslag over deze bijeenkomst voor Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs en hun netwerkpartners. Ik gaf er een workshop over obstakels in de verbinding Onderwijs Jeugdhulp en hoe deze te overwinnen! 

PO Raad Congres (2018)

Deze kleurrijke congreskrant doet verslag van het PO Raad Congres 'Kleurrijk in onderwijs'. Ik mocht er een workshop met een knipoog geven; 'Het Rampenplan'. Vanuit betrokken Ministeries, Jeugdhulp regio's en Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs ontwikkelden we destructief beleid voor de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp in de praktijk.
Na de eerste hilariteit bespraken we de realiteit van onze keuzes. Hieruit namen de deelnemers gerichte opdrachten voor beleidsmakers mee!

E-zine Samen op School (2017)

In dit digitale magazine, uitgegeven door ZonMW geef ik een interview over de tussentijdse bevindingen van mijn promotieonderzoek. Blader door het  E-magazine en lees meer over onze Academische Werkplaats!

Samen om het kind (2015)

In deze publicatie van het Nederlands Jeugd Instituut geef ik een interview over Oke-Op-School. Dit is een preventieproject gericht op de verbinding Onderwijs-Jeugdhulp. Ik startte dit initiatief in 2007 vanuit Vitree. Het is tot de dag van vandaag een groot succes. (Pagina 16-17).